Известие

Collapse
No announcement yet.

Изпуснали задни амортисьори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изпуснали задни амортисьори

Здравейте,
    днес ходих да мина техн. преглед и ми казаха, че задните ми амортисьори са доста зле. Предните са на 60%, а задните на около 25-30. Има ли вариант различен от смяна или ще се наложи да ми препоръчате какви да избера. Благодаря! Колата е Alfa 147 1.9 JTD 115 p.h.

пп - Променете в заглавие отпуснати на изпуснати, ако може
    Last edited by MJ23; d.m.y г., 21:43.

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
    Здравейте,
    днес ходих да мина техн. преглед и ми казаха, че задните ми амортисьори са доста зле. Предните са на 60%, а задните на около 25-30. Има ли вариант различен от смяна или ще се наложи да ми препоръчате какви да избера. Благодаря! Колата е Alfa 147 1.9 JTD 115 p.h.

пп - Променете в заглавие отпуснати на изпуснати, ако може
    С какво се мерят тези проценти?
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

ако има вариант да не се сменят и да стават на 100 % искам и аз да знам
      Alfa 147 Selespeed---> красавица

Comment

Ами измери ги, когато отидох на технически преглед. Тества ги и ми показа на компютъра на колко % са. Не го питах нищо, побързах да видя от телефона си цените им и... да ми стане лошо

Comment

.

Мерят ги на тресачката,ама самата машина е шменти капели.Ремонта е нови амортосьори и си готов.
          Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Къде правят такива технически прегледи, искам и аз така да ми прегледат колата?
            156 Sportwagon 02'

Comment

А аз дадох 25 кинта само за тест на амортесьорите. Досега на ГТП винаги са се въртяли, като пумпали около колата, ама си лапат парите, че и кафе си просят...
              Лекуването е с нови амортесьори, ама ако са толкова зле, морска болест ще те хване.

Sent from my XT1032 using Tapatalk
              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Ами аз за това отидох на това място, като правят преглед, поне да проверят дали наистина и има нещо, а не да ми подпишат документа и чао. Ами предните са по на 60%, а задните единия е на 29%, а другия е на 31%. Не е крайно зле, но определено се усеща некомфорт. Като мина например през легнал полицай не искам да знам какво е на хората отзад Иначе на някои места в Интернет четох как и под 70% също били за смяна Което според мен са пълни глупости, написани от някой майстор.

Comment

когато са заминали, сам ще разбереш, не трябва никой да ти казва, нито пътник, нито майстор. Стига да имаш известен усет и да си познаваш колата. Отделно при теб не са ли газови, ако са мисля, че това да са тръгнали е почти невъзможно, защото ако те изпуснат значи са тотално заминали, виж ако са с масло, вече може да се види колко са омаслени и вече там да се получава ефекта да са тръгнали когато изхвърли част от маслото. Газовите за мен изпускат от раз и са дотам, няма средно положение. Ако греша някой да ме поправи да науча нещо ново.
                  Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 150hp 2002г.

Comment

Първоначално публикувано от Lazarkk Покажи съобщение
                    когато са заминали, сам ще разбереш, не трябва никой да ти казва, нито пътник, нито майстор. Стига да имаш известен усет и да си познаваш колата. Отделно при теб не са ли газови, ако са мисля, че това да са тръгнали е почти невъзможно, защото ако те изпуснат значи са тотално заминали, виж ако са с масло, вече може да се види колко са омаслени и вече там да се получава ефекта да са тръгнали когато изхвърли част от маслото. Газовите за мен изпускат от раз и са дотам, няма средно положение. Ако греша някой да ме поправи да науча нещо ново.
                    Те и газовите са с масло.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Присъствах на технически преглед в нов пункт ,с чисто ново съвременно оборудване.Този който работи там ми е приятел.До тук добре.Но първо той не знае как да работи с апаратурата.Пуска теста за амортисьори и аз наблюдавам.И започвам да задавам неудобни въпроси.И хъката-мъката разбирам ,че до сега не е имало кола , на която задните амортисьори да покажат над 50%.И той казва "супер, супер ти е колата, то задницата няма как да е повече"(аксиома). Та те не въвеждат колко тежи автомобила при теста и уреда показва нещо си.Но в този пункт има и автосервиз, а какво ли ще стане ,ако клиент реши да си изпробва новите амортисьори.На моя приятел компютърните познания са да чати и да си пуска филми.Може би, ако стане скандал ще се обадят до фирмата ,която е продала апаратурата и някои по телефона ще каже" Влез в едикое си меню и какво пише в поле Value, аха смени го на 300. Хайде сега направете теста пак, ако процентите са малко направи го 250, само не прекалявайте да не излязат над 100% после резултатите."
                      А моят ДАП-аджиски съвет е да си намериш майстор на възраст между 35-55 години, особено ,ако е препоръчан от форума.И макар с клатене на багажника и каране малко ,ще ти направи много по-реална оценка на колата ти .
                      Last edited by alfaracer; d.m.y г., 07:54.
                      Alfa164 T.S 148++ HP
                      Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Интересно ми е, какво ще е заключението на машината при нови амортисьори във вариант с разбити или читави останали компоненти по окачването.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Досега само си чешете езиците за някакви машини...А човека пита какво да прави с тези задни изпуснали амортисьори !Да ги сменя ли на машината ли да вярва или каквото там знаещите да кажат.Излизам за малко ,че има Феста
                          После ще видя какво сте измислили !
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                          sigpic

Comment

С изпусналите амортисьори се постъпва като с изгорелите крушки - сменят се с нови. Останалото е както казва колегата eproHD - чесане на езици.
                            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Здравейте отново колеги,
                              занесох Алфата на майстор, тъй като от предишна моя тема имах проблеми и с лявото каре и казах на майстора, наш близък семеен приятел да ги провери как са. Отидох сега да си я взема и понеже бяха сменяни преди около 2 години, за които не са минати и 20 000 км (баща ми я караше преди, но сега е с нова 147) и от тези 20 000 спря да ходи за риба Та човека си ми каза карай си така, колкото и да я натискам, клатя колата си е повече от стабилна, не гледай какво показват тия тестове. Няма нужда да сменяш все още годни амортисьори. Благодаря на всички за отговорите и отзивчивостта Ви!

Comment

Working...
                              X